Hur gammal är din sminkväska?

Läppstift - 2 år
Tacka vaxet och pigmentet i läppstiften för deras långa hållbarhet.  Släng läppstiftet direkt om du målat med det på ett munsår. Gör ren hylsan och torka av läppstiftet med jämna mellanrum för att undvika bakterier.

Läppglans - 1 år
Läppglans håller sig inte fräscht lika länge som läppstift på grund av att de har en annan sammansättning. Rengör applikatorn någon gång i veckan. Gammalt läppglans innehåller ofta hudrester och bakterier vilket bland annat kan leda till munsår

Puder och puderrouge
Puder i dessa former kan användas tills de tar slut. Förutsatt att du inte varit i och petat med fingrarna i pudret. För att få en längre hållbarhet är det viktigt att byta ut eller tvätta puderpuffar och borstar med jämna mellanrum. Dåligt samvete? På sikt blir färgen kakig av hudoljorna i pudret.

Rouge - 1 år för creme, 2 år för puder
När puderrouget börjar bli hårt och glatt på ytan har oljan från huden mixat sig med rougen. Därför är det här lika viktigt som jag nämnde ovan att byta eller hålla borstarna rena. Har färgen förändrats är rouget inte fräscht och kan ge utslag.

Concealer - 12-18 månader
Livslängden beror på vilken konsistens den har och hur den används förstås. Stickformatet håller sig längre medan den flytande varianten med skumapplikator pensionerar sig tidigare. Använder du penseln för att dölja en finne kan du torka av med papper så du får bort bakterierna. Var noga med att tvätta penseln!

Mascara - 3-6 månader
På grund av att luft lätt kommer in i behållaren minskas mascarans livslängd snabbt. Det gör att den torkar ut och lättare flagnar vilket bjuder in bakterier att föröka sig. Häll aldrig i vätska för att försöka mjuka upp formulan. Dela aldrig med dig av din mascara det är en vanlig orsak till att ögoninfektioner sprids. Om du har en ögoninfektion – släng mascaran. Extra viktigt för linsbärare.

Flytande eyeliner - 1 år
Torka gärna av den med jämna mellanrum.

Kajal & läppennor - 2 år
Vässa pennorna regelbundet för att hålla borta bakterier. Och förvara dem inte i en för varm miljö som exempelvis nära en varm lampa. Har du en ögoninfektion så släng pennan. Var noga med att regelbundet tvätta din pennvässare.

Ögonskugga - 2 år för puder, 1 år för creme
Puderskuggor är ingen fara för bakterier men däremot bör borstarna göras rena någon gång i månaden. Crèmeögonskuggan innehåller fett och eftersom man ofta applicerar dessa med fingararna håller de inte lika länge.

Foundation - 1 år för oljefria, 18 månader för övriga
Har foundationen börjat ändra färg eller känns torr är det tid för att investera i en ny. Omöjligt att få ett jämnt resultat om den inte är helt fräsch. Förvara den svalt och någorlunda mörkt. En gammal foundation kan ge utslag och hudirritation i ansiktet. Var noga med att hålla verktygen rena.



Funderar på att börja blogga mera om make up, hudvård och vardagslyx, vad säger ni?


Kommentarer
Postat av: yvonne pira

ja

2011-03-08 @ 15:58:07
Postat av: Tonymoa

Very interesting site. Lots of good information.

2011-09-16 @ 11:43:32
URL: http://tonymoa.blogh2o.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0